Cursus sterrenkunde: Onze ontdekking van het heelal

Hoe is het heelal ontstaan? Bestaat buitenaards leven? Wat is onze plaats in de kosmos? We weten tegenwoordig veel over het heelal, maar we hebben ook nog steeds vele grote vragen.

Het Forum Groningen organiseert een inleidende cursus sterrenkunde genaamd “Onze ontdekking van het heelal”. In vijf avonden bespreekt sterrenkundige Jeffrey Bout onze kennis van de kosmos. Zijn motivatie hierbij: vertellen hoe begrijpelijk, verrassend en inspirerend het heelal kan zijn. De grootste onderwerpen komen hierbij aan de orde zoals de levensloop van sterren en planeten, sterrenstelsels, zwarte gaten en de oerknal. Maar vooral ook: hoe wij dit allemaal te weten zijn gekomen met onze telescopen, waarnemingen en theorieën.

De cursus richt zich op algemeen geïnteresseerd publiek en voorkennis is niet vereist. De kosten zijn 80 euro voor vijf avonden van ieder twee uur. De volgende cursus zal in januari 2020 zijn. Aanmelden kan op de pagina van Forum Groningen. Indien u op de hoogte gebracht wilt worden wanneer volgende data bekend zijn, dan kunt u hier een berichtje versturen.

NB: Op 28 februari 2020 start er nog een tweede cursus in het Forum Groningen, speciaal voor middelbare scholieren. Voor jongeren van 12 jaar en ouder die honger hebben naar kennis over het heelal om ons heen. Aanmelden hiervoor is reeds begonnen.