Cursussen sterrenkunde

Als je meer te weten wilt komen over het heelal, dan kun je op cursus. Ik geef zowel cursussen voor volwassenen, als ook voor de jeugd. Tegenwoordig doe ik dat in Groningen in het Forum. Ook geef ik soms cursussen in Zwolle, Hoogeveen, Assen en Drachten.

Cursus sterrenkunde voor volwassen: Onze ontdekking van het heelal

Hoe is het heelal ontstaan? Bestaat buitenaards leven? Wat is onze plaats in de kosmos? We weten tegenwoordig veel over het heelal, maar we hebben ook nog steeds vele grote vragen.

In vijf avonden bespreekt sterrenkundige Jeffrey Bout onze kennis van de kosmos. Zijn motivatie hierbij: vertellen hoe begrijpelijk, verrassend en inspirerend het heelal kan zijn. De grootste onderwerpen komen hierbij aan de orde zoals de levensloop van sterren en planeten, sterrenstelsels, zwarte gaten en de oerknal. Maar vooral ook: hoe wij dit allemaal te weten zijn gekomen met onze telescopen, waarnemingen en theorieën.
De cursus richt zich op algemeen geïnteresseerd publiek. Er wordt verteld, maar er is ook veel ruimte
voor vragen. Voorkennis is niet vereist.

In De Nieuwe Kolk in Assen start er een cursus op 6 november 2024 en de inschrijving is begonnen. In Groningen waarschijnlijk in januari van 2025.

Indien u op de hoogte gebracht wilt worden wanneer een volgende cursusinschrijving start, vul dan het formulier in onderaan deze pagina. U ontvangt dan te zijner tijd een mailtje en verder niets. En heb je een vraag? Neem dan gewoon contact met mij op.

Kindercursus sterrenkunde: Op reis door het heelal

Wil je meer weten over het heelal en zelf sterren kijken? Over ruimtevaart en aliens? Over hoe groot het heelal wel is? Ga dan mee op ruimtereis door het heelal.

De cursus is voor kinderen van 8 t/m 12 die nieuwsgiering zijn naar het heelal, de maan, de sterren en planeten. De cursus, bestaande uit 5 cursusavonden, wordt gegeven door Jeffrey Bout, afgestudeerd sterrenkundige en enthousiast verteller over de kosmos. Het programma (van 18.30 – 20.00) bestaat elke week uit een interactieve lezing van 45 minuten, een kleine pauze en daarna een knutsel van 30 minuten.

Les 1: Op reis door het zonnestelsel
Les 2: Op reis naar de sterren
Les 3: Zelf op reis langs de sterrenhemel
Les 4: Op reis naar andere werelden
Les 5: Op reis door het grote heelal.

Vanaf 20 september 2024 start er een cursus bij het Forum Groningen, inschrijven kan hier. De volgende cursus in het Assen start waarschijnlijk in het voorjaar van 2025.
Indien u op de hoogte gebracht wilt worden wanneer een volgende cursusinschrijving start, vul dan het formulier in onderaan deze pagina. U ontvangt dan te zijner tijd een mailtje en verder niets. En heb je een vraag? Neem dan gewoon contact met mij op.

Facebook YouTube YouTube YouTube YouTube